#

Через зґвалтування росіянами до поліції Київщини звернулися 13 потерпілих

20.05.2022 15:20
Через зґвалтування росіянами до поліції Київщини звернулися 13 потерпілих
Фото з місця подій

Станом на сьогодні, 20 травня, у Київській області спеціальна поліцейська мобільна група виявила 13 потерпілих від сексуальних злочинів, вчинених російськими окупантами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис заступниці міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко у Facebook.

За місяць роботи спеціальна поліцейська група на Київщині опрацювала 21 населений пункт та опитала близько 340 осіб. У результаті виявлено 13 потерпілих від сексуальних злочинів окупантів.

Вже розпочато досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами вчинення зґвалтувань російськими окупантами.

Павліченко додала, що із 10 травня така ж поліцейська група працює на Сумщині. Також планується подальше розширення на інші деокуповані регіони.

Катерина Павліченко наголосила:

Спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми. Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жителями, а також інформують та роз’яснюють куди потрібно звернутися по допомогу.

Нагадаємо, що прикордонники затримали на території Київщини іноземця із символікою спецслужб рф.

Читати "Моя Київщина" у Telegram