#

Через теплу погоду в Білій Церкві збільшилась кількість харчових отруєнь

21.05.2018 12:58
Через теплу погоду в Білій Церкві збільшилась кількість харчових отруєнь

З приходом теплої пори року збільшується кількість інфекційних кишкових захворювань, так, у Білій Церкві в квітні було зареєстровано 106 захворювань на гастроентероколіти, із них 77 у дітей. У березні, для порівняння, таких випадків було зареєстровано 75

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

В більшості випадків захворювань причиною стали кулінарні вироби з м’яса, молочні продукти при порушенні умов їх зберігання та реалізації в домашніх умовах.

Збільшення кількості кишкових захворювань в літній період пов’язане з високою температурою повітря, коли мікроорганізми дуже швидко розмножуються особливо в швидкопсуючих харчових продуктах – готових кулінарних виробах, салатах, кремових тістечках. Полежавши при високій температурі без холодильника 2-3 години, такі продукти можуть без зміни зовнішніх ознак стати причиною отруєння. Крім того, ризики харчових отруєнь збільшуються під час відпочинку на природі у непристосованих місцях.

Лікарі радять відмовиись від приготування в спекотний період особливо швидкопсувних страв: холодців, паштетів, заливного, олів’є, вінегретів тощо.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: