#

Чорнобильська зона відчуження отримала офіційні бренд і логотип (ФОТО)

19.02.2021 17:31
Чорнобильська зона відчуження отримала офіційні бренд і логотип (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 19 лютого, представили офіціальний логотип Чорнобильської зони відчуження, який розробила та ж креативна агенція, яка створила брендинг Ukraine Now

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Укрінформ".

Чорнобильська зона є унікальним явищем на нашій планеті і ми повинні трохи змінити основні наративи, які використовуються при її згадуванні. Так, це – зона відчуження. Але це – зона розвитку. Зона збереження і пам’яті, але і зона майбутнього, – зазначив під час презентації перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський.

За основу логотипу, який розробила креативна агенція Вanda за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства з управління Зоною відчуження та Державного агентства розвитку туризму, взято форму поверхні реактора, з якого все почалося.

Саме форма поверхні реактора - відправна точка існування лого, наче це логотип Чорнобиля’86. І з кожним роком зображення змінюється та поступово зникає. Кінцева точка існування лого – 2064 рік, коли Чорнобильську електростанцію буде повністю виведено з експлуатації. Ця подія закриває даний цикл історії Зони та відкриває простір для нового – у тому числі, інших візуальних рішень.

Нова візуальна система, змінюючись кожного року, дає можливість поєднувати минуле та майбутнє в одному просторі, тим самим нагадуючи про вплив минулого на сьогодення. Тому, трансформуючи Чорнобиль, важливо також посилювати комунікацію та змінювати візуальне сприйняття Зони відчуження, зауважили учасники презентації.

Тому був розпочатий проєкт створення бренду. Агенція Banda провела велику роботу і з українськими, і з закордонними фокус-групами різного віку та статі. Вони створили портрет типового відвідувача Зони відчуження – і на основі розробила стратегію та бренд-бук. Що важливо, ця робота була зроблена для нас безкоштовно, – наголосив заступник голови Державного агентства України з управління Зоною відчуження Максим Шевчук.

Нагадаємо, що унаслідок пожеж, які сталися в Зоні відчуження у квітні-травні 2020 року, відбувся вторинний підйом штучних радіонуклідів з рослинності та ґрунтів і перенесення їх на значні відстані.



Читати "Моя Київщина" у Telegram