#

ЦВК видала постанову про порядок заповнення виборчого бюлетеня (ФОТО)

14.10.2020 08:30
ЦВК видала постанову про порядок заповнення виборчого бюлетеня (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У суботу, 10 жовтня, ЦВК врешті видала Постанову № 366, якою роз'яснила порядок заповнення виборчого бюлетеня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Центральна виборча комісія".

Постанова довга, але її суть можна зрозуміти дуже легко. Бюлетень вважається недійсним лише в двох випадках:

  • відсутня позначка за будь-яку партію;
  • є дві і більше позначки за різні партії

Тобто, якщо партія буде вибрана лише одна, тобто далі бюлетень не заповняли чи навіть на цьому завершили, він буде визнаний дійсним.

Причому позначка за партію може бути використана будь-яка: "+", "V", "Х", "0", чи навіть цифра – головне, щоб ця позначка була вказана в квадраті, який йде відразу після назви партії.

Але кандидат отримає підтримку  лише у випадку, якщо буде зроблена позначка за підтримку партії, у списку якої він значиться і вказано його номер у квадратику з трафаретом.  І підтриманий має бути також лише один кандидат.

Причому номер в трафареті може виглядати будь-як. Якщо кандидат йде під номером 9, то написано може бути  і "09", і  "9". Причому 9 може бути написано як по трафаретних лініях, так і просто 9. Головне, щоб можна було зрозуміти, що написано саме 9.

У всіх решта випадках, при дійсності бюлетеня, голос піде у списку партії без підтримки кандидата. Це не є добре, тому що відкриті списки задумувалися саме для надання  можливості підтримки конкретного кандидата, але голос для партії не пропаде.

Нагадаємо, що до Гатного Києво-Святошинського району, Ірпеня та Білогородки напередодні виборів, які відбудуться 25 жовтня, "переселилися" тисячі нових виборців – в одній квартирі реєструються по 10-15 осіб.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: