#

Цьогоріч СБУ вже зафіксувала низку корупційних схем на території Київщини

15.05.2020 19:45
Цьогоріч СБУ вже зафіксувала низку корупційних схем на території Київщини
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що від початку року СБУ викрила 35 фактів вчинення корупційних злочинів державними посадовцями Київщини, яким повідомили про підозру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту " ГУ СБУ у м. Києві та Київській області" у Facebook.

Наразі відомо, що за вимагання та отримання хабара Служба безпеки України повідомила про підозру 11 посадовцям, серед яких є державні службовці категорій "А" та "Б".

Зауважимо, що один з керівників Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління налагодив протиправний механізм отримання грошей від представників комерційних структур за формальне проведення планових та позапланових перевірок працівниками Державної екологічної інспекції столичного округу. Окрім цього, начальник однієї з територіальних структур Головного управління Держгеокадастру Київщини вимагав та отримав хабар у розмірі 10 тис доларів за оформлення дозвільної документації на передачу в оренду земельної ділянки зі ставком площею 1,2 га, який належить сільській громаді.

У корупційних правопорушеннях підозрюються також три співробітники Національної поліції, три особи публічного права, три посадовці з Державної міграційної служби, Державної кримінально-виконавчої служби та Головного управління Держгеокадастру у Київській області, яких викрито на вимаганні та одержанні хабарів з громадян України.

До того ж було оголошено про підозру 14 посадовим особам у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Також встановили, що Обухівський міський голова разом із своїм заступником, керівниками земельного та юридичного відділів, членами виконкому міськради та депутатом ще однієї міськради області під виглядом реалізації у столичному регіоні державних соціальних програм із забезпечення житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб зловмисники вивели із власності громади один гектар землі, який планували забудувати. За оцінками експертів оборудка завдала державі понад 4 мільйони гривень збитків. Наразі на їх майно наклали арешт.

Також за створення механізму незаконного відчуження пів гектара землі в місті Українка, ринковою вартістю 2 мільйони гривень затримали в.о. голови Української міської ради. Наразі Тетяні Кучер обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Окрім цього, стало відомо, що ексголова Підгірцівської сільської ради Обухівського району та керівник комерційного підприємства привласнили майже 300 тисяч гривень з місцевого бюджету під час виконання розробки технічної документації на землях комунальної власності.

Зауважимо, що від початку року у столичному регіоні за матеріалами Служби безпеки України розпочато 197 кримінальних проваджень, у яких повідомлено 96 підозр про вчинення кримінальних правопорушень. Вжитими СБУ заходами не допущено економічних збитків державі у розмірі понад 287 мільйонів гривень, повернуто до бюджету та державного сектору економіки більше ніж 6 мільйонів гривень, відновлено право державної та комунальної власності на суму майже 31 мільйон гривень, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на територіях двох домоволодінь раніше судимих жителів Васильківщини, співробітники місцевого відділу поліції виявили нелегальні посіви нарковмісних рослин

Читати "Моя Київщина" у Facebook