#

Депутат Бориспільської райради затриманий за вимагання 40 тис доларів (ФОТО)

08.04.2021 12:10
Депутат Бориспільської райради затриманий за вимагання 40 тис доларів (ФОТО)
Фото з місця події

У вівторок, 6 квітня, правоохоронці затримали депутата Бориспільської райради, який вимагав від нотаріуса 40 тис  доларів США

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської міської прокуратури, таку суму чоловік вимагав з приватного нотаріуса за невтручання в її роботу. Під час ряду зустрічей із нотаріусом депутат запевняв, що у разі ненадання йому грошових коштів, він використовуючи свої зв’язки з особами, уповноваженими на виконання функцій держави, позбавлять останню свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

З метою приховання своєї протиправної діяльності депутат намагався отримати кошти у вигляді криптовалюти через мережу обмінних пунктів.

6 квітня 2021 року депутата затримали у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Викриття корупційного злочину здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ НП у м. Києві та 1 відділом ГВ БКОЗ СБУ.

Нагадаємо, що Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно в.о. голови та землевпорядника однієї з сільських рад Київщини за фактами шахрайства, підбурювання до надання хабаря службовій особі та видача нею завідомо неправдивого офіційного документу.


Читати "Моя Київщина" у Telegram