#

"Держава в державі": у "Слуг народу" розповіли про "чорних" бізнесменів Чорнобиля

14.06.2021 09:20
"Держава в державі": у "Слуг народу" розповіли про "чорних" бізнесменів Чорнобиля
Фото з мережі інтернет

Депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк на форумі "Україна 30. Екологія" заявила, що зона відчуження є "державою в державі", а управління нею функціонує паралельно з тим, як діють закони України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт "ЕкоПолітика".

У партії заявили, що інформація, яка часто виникає в українських ЗМІ про незаконну діяльність в Чорнобильській зоні відчуження, відповідає дійсності. За словами Ольги Василевської-Смаглюк, в даний час Зона відчуження є "державою в державі", а управління нею функціонує паралельно з тим, як діють закони України.

Депутат нагадала, що в заголовках ЗМІ часто з’являлася інформація про незаконний вилов риби, про старателів, які видобувають в зоні бурштин, з 2017 по 2019 роки активно говорили про незаконний вивіз металу.

Це держава в державі, зі своєю тіньовою економікою. Там є люди, які ведуть асоціальний спосіб життя, є сталкери. Є своя система управління, яка функціонує паралельно з тим, як діють закони України.

Нагадаємо, що 4 червня, у полі біля хутора Михайлівського, що на Бородянщині в Бучанському районі Київської області, невідомі розкидали рештки тварин та їх екскременти.

Читати "Моя Київщина" у Facebook