#

Державі повернули ділянку в зоні ЧАЕС вартістю майже 3 млн грн

27.08.2020 11:30
Державі повернули ділянку в зоні ЧАЕС вартістю майже 3 млн грн
Фото з мережі Інтернет

Прокуратура, на виконання рішення суду, повернула в державну власність лісову ділянку, вартістю близько 3 млн грн, що розташована на території зони відчуження ЧАЕС поруч з Київським водосховищем на Дніпрі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Прокуратура Київщини забезпечила повне виконання рішення Іванківського районного суду, яким задоволено позовні вимоги прокуратури про скасування правовстановлюючих документів на право власності та витребування у власність держави земельної ділянки лісового фонду площею 2 га, розташованої на території зони відчуження ЧАЕС поруч з Київським водосховищем на річці Дніпро.

Зазначається, що вказану земельну ділянку у лісі незаконно та всупереч вимогам чинного законодавства передали у власність громадянину для ведення особистого селянського господарства.

Наразі правовстановлюючі документи на землю скасовані, їх витребувано у власність держави, а державним реєстратором внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідні відомості. Таким чином, прокуратура Київщини повернула державі лісову ділянку площею 2 га, ринкова вартість якої становить майже 3 млн грн, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 25 серпня, двох братів, які в квітні цього року в селищі Софіївська Борщагівка вбили таксиста зі Львова, засудили до 14 та 14 років 6 місяців позбавлення волі відповідно.

Читати "Моя Київщина" у Facebook