#

До будинку журналіста "Схем" посеред ночі проникли невідомі, - ЗМІ (ФОТО)

12.09.2020 16:00
До будинку журналіста "Схем" посеред ночі проникли невідомі, - ЗМІ (ФОТО)
Михайло Ткач

Сьогодні, 12 вересня, журналіст проєкту "Схеми: корупція в деталях" Михайло Ткач вночі повідомив правоохоронцям про сторонніх осіб у власному будинку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Реал".

За вказаною адресою одразу ж приїхали співробітники поліції, які вияснили, що на горищі будинку дійсно були невідомі особи.

Нагадаємо, що журналістам проєкту "Схеми: корупція в деталях" почали спеціально завдавати шкоди з середини серпня цього року. Відтак 16 серпня у місті Бровари невідомі зловмисники посеред ночі підпалили автомобіль, який належить співробітнику програми розслідувань "Схеми" Борису Мазуру.   

Пізніше головна редакторка програми Наталія Седлецька заявила, що підозрює у підпалі проросійського політика Андрія Портнова.

26 серпня поліцейські затримали чоловіка, який підозрюється у підпалі автівки. Згодом на зустрічі з головним редактором Радіо Свобода Інною Кузнецовою та адвокатом Оксаною Максименюк міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про перебіг розслідування підпалу автомобіля. За його словами, слідством встановлено 4 особи причетних до підпалу, двох вже затримано, двох буде оголошено в розшук.

Окрім цього, журналіст програми Михайло Ткач також завив про наявність пристроїв прослуховування у його будинку. Поліція дійсно знайшла три отвори у стелі, які вже ліквідували.

Варто зауважити, що резонансні події навколо цього проєкту лише посилилися після виходу в ефір матеріалу "Королі доріг" - про перших осіб держави, які порушують ПДР. Що цікаво, невідомі спалили саме ту автівку, за допомогою якої був відзнятий цей сюжет.

Одразу після інциденту, Володимир Зеленський заявив, що буде захищати права кожного громадянина, незалежно від його особистого ставлення до нього, а "свобода слова - фундамент будь-якої демократичної країни". Журналістика, на його думку, не може "бути підставою для переслідування".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: