#

До ЧАЕС прилетіли унікальні види птахів

28.08.2020 18:30
До ЧАЕС прилетіли унікальні види птахів
Фото з місця події

На території Чорнобильської АЕС з'явилися рідкісні птахи трьох видів, один з них внесено в Червону книгу України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Facebook.

Мова йде про такі види: поручайник озерний (фіфі), він внесений в Червону книгу, поручайник чорний (щиголь) і поручайник великий. Також на території зони відчуження були помічені орлани-білохвости в кількості 12 штук і особливо рідкісні лебеді-кликуни.

Щотижня, з початку серпня, вчені Чорнобильського заповідника проводять обліки водно-болотних і хижих птахів на ставку-охолоджувачі. У цей час мігрують кулики, які утворюють невеликі скупчення на мілководді, де птахи годуються і відпочивають.

Фахівці відзначають, що роботи по визначенню орнітофауни Чорнобильського заповідника будуть проводитися і надалі. Наукові працівники будуть проводити спостереження і стежити за зміною чисельності та видового складу птахів-мігрантів.

Нагадаємо, що у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України повідомили, що вже в жовтні цього року запрацює перший у світі мобільний додаток, який дозволить у віртуальному форматі подорожувати зоною відчуження.

У Чорнобилі з'явилися рідкісні птахи: занесені в Червону книгу


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: