#

До кінця 2024 року на Київщині планують створити 25 опорних кухонь для харчування школярів (ФОТО)

10.04.2024 13:57
До кінця 2024 року на Київщині планують створити 25 опорних кухонь для харчування школярів (ФОТО)
Фото з місця події

До кінця поточного року на Київщині в рамках реформи шкільного харчування створять 25 опорних кухонь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис начальника Київської ОВА Руслана Кравченка.

+25 опорних кухонь до кінця року на Київщині. Поставили перед собою таку амбітну мету, щоб якомога більше дітей області отримували гаряче шкільне харчування,

- таку заяву зробив Руслан Кравченко після онлайн-наради за участі першої леді України Олени Зеленської, членів уряду та голів обласних адміністрацій.

На сьогодні 12 опорних кухонь, які організовані в області, готують обіди для школярів не лише своїх закладів. Їх послугами охоплена 51 школа Київщини. Реформа шкільного харчування щодня здобуває все більше прихильників. Саме про реалізацію реформи на місцях і говорили під час онлайн-наради. Як нагодувати дитину смачно, а головне здоровою їжею? Модернізація харчоблоків та обладнання, навчання персоналу та збалансоване меню. Це те, без чого успішні зміни неможливі.

Київщина вже оновила обладнання у 135 школах, створила 3 кулінарні хаби, організувала навчання для понад 2 тис працівників харчоблоків, медсестер, керівників закладів освіти. У Бучі завдяки меценату Говарду Баффету збудували фабрику-кухню, яка вже доставляє харчування до чотирьох шкіл, згодом їх кількість збільшиться. Кількість учнів, які мають змогу безкоштовно харчуватися, вже зросла на 30% у порівнянні з початком навчального року. Продовжимо модернізувати харчоблоки. Цьогоріч обладнання оновимо у 34 школах. Крім того, до кінця року завершимо навчання 100% працівників шкільних харчоблоків та 30% працівників дитсадків. Модернізація харчоблоків торкнеться і дитячих садків. В першу чергу, оновимо обладнання в закладах, де будуть опорні кухні, які готуватимуть і для інших дитсадків. За 5 років плануємо здійснювати доставку їжі  до 140 дитсадків з наповнюваністю 1-2 групи,

- повідомив начальник КОВА.







Читати "Моя Київщина" у Facebook