#

Довірений Саакашвілі на Київщині Дангадзе пішов на угоду зі слідством

23.05.2018 13:24
Довірений Саакашвілі на Київщині Дангадзе пішов на угоду зі слідством

Член партії "Рух нових сил" Северіон Дангадзе підписав угоду зі слідством, про те, як стверджують у партії зробив він це під тиском

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на інформаційне агенство "Interfax-Україна".

"Ми заявляємо, що Северіона змусили піти на брехливу угоду зі слідством. Адже очевидно, що справа розвалилася під час слідства, а термін його попереднього утримання під вартою закінчується 27 травня", - повідомляється на сторінці "Руху нових сил" у соцмережі Фейсбук у понеділок.

У партії зазначають, що С.Дангадзе - "мужня людина", і пішов на угоду зі слідством лише після того, як почали чинити тиск на його близьких. "У нього вистачило сили волі півроку перебувати в СІЗО за брехливими обвинуваченнями, три місяці сидіти в "одиночці" без права на побачення, терпіти загрози, тортури і знущання, але коли він побачив, що бандити загрожують життю його матері - він здався", - стверджують у партії.

В "Русі нових сил" також зазначають, що "не важливо, що саме буде в угоді зі слідством, тому що її засекретять", і у зв'язку з цим вимагають відкритого суду у справі С.Дангадзе.

Як повідомлялося, 5 грудня 2017 року Ю.Луценко заявив, що лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі отримав через координатора київського обласного осередку "Руху нових сил" С.Дангадзе від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ $ 500 тис. на діяльність в Україні.

С.Дангадзе був затриманий 4 грудня. Правоохоронці стверджують, що він хотів покинути територію України.

6 грудня Печерський райсуд Києва заарештував С.Дангадзе на два місяці без права застави. Згодом арешт продовжували.

При цьому М.Саакашвілі, його соратники і адвокати називають цю справу сфабрикованою, а затримання С.Дангадзе незаконним. М.Саакашвілі стверджує, що взагалі не знайомий з С.Курченко, а аудіозаписи своїх розмов із збіглим бізнесменом, як і їхню експертизу, називає фальсифікацією і підтасовуванням.

С.Дангадзе підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.15, ч.3 ст.28, ч.2 ст.256, ч.3 ст.28, ч.4 ст.110-2, ч.1 ст. .15, ч.3 ст.28, ч.4 ст.110-2 КК України (зокрема, йдеться про сприяння учасникам злочинних організацій та приховуванні їх злочинної діяльності).

14 травня в "Русі нових сил" повідомили, що С.Дангадзе відмовився від послуг своїх адвокатів і вбачають у цьому результат тиску на нього.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: