#

Двох рятувальників з Київщини судитимуть за державну зраду

19.07.2023 11:30
Двох рятувальників з Київщини судитимуть за державну зраду
Обвинувачені

Прокурори Київської обласної прокуратури направили до суду обвинувачувальний акт щодо двох громадян України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 УК України)

Про це повідомляє інформаційний портал " Моя Київщина " із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що після повномасштабного вторгнення Росії на територію України у лютому 2022 року двоє пожежників-рятувальників 41 Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у Київській області залишилися в окупованому смт Іванків. Вони добровільно перейшли на бік ворога, зрадивши державі та українському народові. 

Обвинувачені обійняли керівні посади у захопленому структурному підрозділі ДСНС. Одного з них оккупанти назначили заступником начальника пожежної частини. 

Співпрацюючи з врагом, вони мали певні привілеї. Разом з військовослужбовцями Росії вільно пересувалися населеним пунктом на транспортних засобах із позначкою "V". Водночас, місцевим жителям було заборонено пересуватися вулицями селища.

Як оплату за надання представникам збройних сил Росії допомоги вони отримували від них продукти харчування, цигарки та алкоголь.

Вирок суду вказані особи очікуватимуть під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ДЗНД СБУ. 

Нагадаємо, що 17 липня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід екссудді з Макарова Олексію Тандиру, якому оголосили підозру за збиття на смерть нацгвардійця на блокпості у Києві.

Читати "Моя Київщина" у Facebook