#

Ексгенерал СБУ міг передавати росії секретну інформацію про Чорнобильську АЕС

19.06.2022 14:00
Ексгенерал СБУ міг передавати росії секретну інформацію про Чорнобильську АЕС
Андрій Наумов

Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження за фактом можливої державної зради колишнього начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова

 Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Схеми", за даними ДБР.

Андрія Наумова було затримано 7 червня у Сербії за підозрою щодо збору та передавання російським спецслужбам даних, що становлять державну таємницю, зокрема, щодо систем безпеки зони відчуження ЧАЕС.

У Держбюро розслідувань повідомляють:

Здійснюється досудове розслідування за фактом можливої державної зради громадянина України, який, обіймаючи посаду керівника державного підприємства, що забезпечує діяльність зони відчуження ЧАЕС, та в подальшому, керівну посаду в Службі безпеки України, збирав відомості щодо функціонування систем безпеки зони відчуження ЧАЕС та іншу інформацію конфіденційного характеру.

Співробітники ДБР провели обшуки за адресами осіб, які також можуть бути причетними до передачі секретних даних країні-агресорці. Правоохоронці зазначили:

На теперішній час вживаються необхідні заходи для встановлення всіх об'єктивних обставин кримінального правопорушення та осіб, які можуть причетними до співпраці з спеціальними службами та окупаційними військами країни агресора.

Нагадаємо, що окупанти завдали збитків Чорнобильській зоні на суму понад 2 млрд грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram