#

Окупанти завдали збитків Чорнобильській зоні на суму понад 2 млрд грн

04.06.2022 16:00
Окупанти завдали збитків Чорнобильській зоні на суму понад 2 млрд грн
Фото з мережі Інтернет

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час прес-туру до Чорнобильської АЕС повідомив, що збитки, завдані російською армією ЧАЕС та зоні відчуження, сягнули 2 млрд грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "УНІАН".

Збитки, які російські окупанти завдали Чорнобильській АЕС та зоні відчуження за час окупації, сягнули 2 млрд грн. Міністр розповів:

Загальна сума збитків, які окупанти нанесли за період окупації, вже сягнули 2 млрд грн. Але я впевнений в тому, що та робота, яка ведеться персоналом Зони відчуження, персоналом атомно станції дозволить встановити більше фактів пошкоджень і збитків, які відбулися.

Руслан Стрілець додав, що як тільки сума збитків буде встановлена, вона буде додана до тієї суми, яку планують стягнути з росії.

Також міністр повідомив, сума збитків, завданих для екології України загалом сягнула 200 млрд грн: 

Всі ті кейси, які ми на сьогодні зафіксували, вони щодня додаються до нашого мобільного додатку "Еко загроза", яким може користуватись кожен українець. На сьогодні ця цифра вже перевищує 200 млрд грн.

За словами Стрільця, не всі збитки можна обрахувати грошима, бо деякі екосистеми ризикують взагалі ніколи не відновитися.

Нагадаємо, що французький письменник збирає відомості про наслідки російського вторгнення у Чорнобиль.

Читати "Моя Київщина" у Facebook