#

Голова КОДА: Наголошую, у нас запроваджується надзвичайний, а не військовий стан

23.02.2022 16:29
Голова КОДА: Наголошую, у нас запроваджується надзвичайний, а не військовий стан
Фото з мережі інтернет

У зв'язку із рішенням РНБО про запровадження надзвичайного стану на всій території країни 23 лютого відбувся брифінг за участю голови КОДА Олексія Кулеби, начальника облуправління Нацполіції Андрія Нєбитова, заступника командира бригади тероборони Сергія Оленіна та мера Білої Церкви Геннадія Дикого

Про це повідомляє інформаційна агенція "Моя Київщина".

Посадовці розповіли, що у зв'язку з рішенням центральної влади в кожному регіоні буде утворений оперативний штаб, який очолюватиме керівник області. До штабу входитимуть керівники силових структур, голови РДА та очільники органів місцевого самоуправління. 

Олексій Кулеба також повідомив про щоденні брифінги оперативних штабів для кращої інформованості населення. Він підкреслив, що звичайні умови життя людей майже не зміняться. По-перше, комендантська година поки що не запроваджується, але проте вводиться мораторій на проведення партійних мітингів, також намічені певні обмеження на проведення масових заходів.

Голова КОДА зазначив:

Сьогодні ситуація в регіоні стабільна, проте в залежності від розвитку подій оперативний штаб прийматимемо додаткові заходи для адекватних відповідей на випадок активізації дій агресора, в тому числі і в напрямку дестабілізації ситуації зусиллями диверсантів та ворожої агентури.

Для боротьби з фейковими публікаціями він закликав земляків довіряти лише офіційним повідомленням органів влади. Андрій Нєбитов нагадав журналістам, що з огляду на зовнішні загрози, підрозділи Нацполіції чергують в особовому режимі ще з минулого року, тобто по 12 годин на добу. В умовах НС можливі перевірки документів у громадян, а на півночі Київщини, що межує з Білоруссю, будуть запроваджені додаткові блок-пости.

Сергій Оленін розповів журналістам про те, як нині в області завершується процес формування структур територіальної оборони в режимі мирного часу. Разом з тим він закликав земляків записуватися до лав резервістів тероборони, аби в умовах мобілізації бути готовим стати на захист рідної землі.

Геннадій Дикий нагадав, що забезпечення життєдіяльності населення й території є головним обов'язком влади і вони актуалізується у разі зовнішньої загрози. Тому міська влада працює над проблемою забезпечення міста всім необхідним к разі ескалації протистояння, насамперед, готуючи запаси питної води. Також у місті приділяють увагу роз'яснювальній роботі серед колективів медзакладів та шкіл.

Наприкінці брифінгу голова КОДА Олексій Кулеба зазначив, що в умовах зовнішньої загрози українцям нашим землякам потрібна єдність незалежно від того, яку вони займають посаду і які політичні уподобання мають.

Нагадаємо, що колишній очільник Київської облдержадміністрації Максим Мельничук натякнув, що експрезидент Петро Порошенко зірвав організацію територіальної оборони.

Читати "Моя Київщина" у Facebook