#

Голова Верховної Ради наполягає на вигнанні країни-терориста з Ради Безпеки ООН

26.02.2022 17:27
Голова Верховної Ради наполягає на вигнанні країни-терориста з Ради Безпеки ООН
Руслан Стефанчук

Керівництво Верховної Ради України оприлюднило заяву, яка узгоджена з лідерами всіх проукраїнських парламентських фракцій, про вигнання росії з Ради Безпеки ООН

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "LB.ua".

Верховна Рада України звертається до всього цивілізованого світу із закликом засудити і покарати державу-терориста російську федерацію. Останні дії РФ, яка продовжує повномасштабну війну проти суверенної України, можна розцінювати винятково як міжнародний тероризм. Регулярні частини збройних сил РФ, терористичні диверсійні групи, які кремль закидає в Україну, цілеспрямовано проводять ракетні атаки і обстріли житлових кварталів і цивільних об’єктів, об'єктів критичної інфраструктури в усіх українських містах.

Як зазначив Руслан Стефанчук, терористи сьогодні влучили ракетою в багатоквартирний житловий будинок в Києві. Ця атака нагадує дії терористів "Аль-Каїди", які знищили торгівельний центр у Нью-Йорку.

У заяві йдеться:

Мирна і миролюбна, демократична, європейська Україна сьогодні тримає оборону від найжорстокішої армії світу. Дії РФ є злочинами проти миру, людяності та воєнними злочинами. Закликаємо виключити РФ із Радбезу ООН. Країна-терорист не має права там знаходитися і руйнувати самі основи світової безпеки. Закликаємо світ визнати путіна воєнним злочинцем, посилити санкції не лише проти путіна і його фашистського режиму, а проти всіх росіян, які несуть повну відповідальність за свою владу. Вони її обирали і підтримали політику терору проти суверенної України.
Читати "Моя Київщина" у Facebook