#

Гостомельського забудовника оштрафували на чверть мільйона гривень

23.05.2018 14:59
Гостомельського забудовника оштрафували на чверть мільйона гривень

Сьогодні, 23 травня, у прокуратурі повідомили про стягнення з забудовника коштів пайової участі на суму понад чверть мільйона гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Гроші було направлено до місцевого бюджету Гостомельської селищної ради.

Прокуратурою Київської області виявлено факти порушення бюджетного законодавства в частині безпідставної несплати забудовником до місцевого бюджету Гостомельської селищної ради коштів пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури с. Гостомель.

Установлено, що чоловік, який виступив замовником будівництва багатоквартирних житлових будинків в с. Гостомель, не сплатив за умовами договору пайової участі кошти до місцевого бюджету селища у сумі понад чверть млн грн.

При цьому, Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області впродовж 2017 року забудовнику зареєстровано декларації про готовність до експлуатації закінчених будівництвом об’єктів, відповідно до яких введено в експлуатацію 8-ми та 12-ти квартирні житлові будинки.

Реагуючи на виявлені порушення, Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури пред’явлено 2 позови щодо стягнення із забудовника коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту, за якими місцевий бюджет поповниться на суму понад чверть млн грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: