#

Гостомельську хабарницю позбавили мандату (ВІДЕО)

24.05.2018 15:39
Гостомельську хабарницю позбавили мандату (ВІДЕО)

Сьогодні, 24 травня, на сесії Гостомельської ради депутатку-хабарницю Гостомельської ради Наталію Черінську позбавили мандату

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Громада Приірпіння".

За припинення депутатських повноважень Черінської проголосували 14 депутатів з 20 присутніх на засіданні. Утрималися селищний голова Юрій Прилипко, дочка Прилипка депутатка Надія Дудник, секретарка ради Олена Кислиця, бібліотекарка Зоя Мілевська, працівник Будинку культури Тарас Мовчун та депутат Володимир Філіпчук.

Сама Черінська за це рішення не голосувала.

На підтримку Черінської до сесійної зали прийшли учасниці хору "Криниченька" та прихожани місцевої церкви Московського патріархату разом з священником.

Вони просили не позбавляти Черінську депутатських повноважень, а священник погрожував депутатам Божим судом.

Мешканці Гостомеля, які прийшли на сесію, були вражені поведінкою групи підтримки Черінської.

"Сьогодні мінімальною кількістю голосів Гостомельська рада проголосувала за позбавлення повноважень Черінської, яка була засуджена за хабар. Це питання розглядалося першим. На почаку сесії надали слово представникам громадськості, які прийшли на захист Черінської. Це були представники церкви, отець Ярослав – настоятель Мостищанської церкви Московського патріархату. Це той батюшка, який відмовився відспівувати загиблого АТОвця. Він звернувся до присутніх зі словами: “Ви всі отримаєте те, на що заслуговуєте!” Це такий захист будь-якою ціною. Присутні розцінили його звернення як прокльон", – розповідає мешканка Гостомеля Олена Герасименко.

"Навіть якщо Черінська й розкаялася щиро, то це їй пізніше зарахується на Божому суді. Але має бути й людський суд, який засуджує хабарництво й крадіжки, бо це ненормально для цивілізованого суспільства. Перед голосуванням депутатка вийшла до мікрофону, вона всім подякувала, особливо тим, хто зібрав за неї 300 підписів по Гостомелю. Після голосування відразу Черінська підійшла до лічильної комісії, особисто перевірила голоси, після чого забрала сумку й пішла. Прикро, що люди, які прийшли її підтримати нам нав’язували думку про те, що можна красти й брати хабарі і за рахунок підприємців робити добрі справи, а потім ще й отримати за це подяку від церкви", – додає Герасименко.

Напередодні голосування в інтернеті з’явилося відео, на якому чітко видно як Черінська вимагає хабар у підприємця. Також вона розповідає про неофіційні розцінки для встановлення МАФів в Гостомелі, які встановили члени виконавчого комітету Гостомельської ради.

Нагадаємо, Черінська, яку судили за хабарництво, визнала свою вину в одержанні неправомірної вигоди та підписала з прокуратурою відповідну угоду. Суд визнав її винною за ч. 2 ст 369-2 КК України та призначив покарання у вигляді штрафу в межах санкції цієї статті.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: