#

ГПУ, СБУ та Нацполіція упіймали на хабарі податківця з Київщини

23.05.2018 05:58
ГПУ, СБУ та Нацполіція упіймали на хабарі податківця з Київщини

Сьогодні, стало відомо, що Генпрокуратурою спільно з Нацполіцією та СБУ затримано Головного державного ревізора-інспектора відділу контрольно-перевірочної роботи фізичних осіб управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Київській області, який вимагав та одержав від підприємця хабар

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Генпрокуратурою спільно з Нацполіцією та Службою безпеки України під час одержання хабара затримано податківця Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України, за оперативного супроводження Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), в порядку ст. 208 КПК України, після одержання неправомірної вигоди, затримано службову особу ГУ ДФС в Київській області", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний державний ревізор-інспектор відділу контрольно-перевірочної роботи фізичних осіб управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Київській області, використовуючи своє службове становище, вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 17 400 грн, шляхом перерахування на вимогу посадовця грошових коштів на розрахунковий рахунок підконтрольного йому суб’єкта господарської діяльності, за вчинення в інтересах підприємця дій, спрямованих на невідображення в акті перевірки усіх виявлених порушень та ненарахування в повному обсязі штрафних санкцій, які необхідно було б сплатити до бюджету за результатами перевірки діяльності підприємця.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: