#

Європарламент підтримав кандидатський статус України на членство в ЄС

23.06.2022 16:15
Європарламент підтримав кандидатський статус України на членство в ЄС
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 23 червня, Європейський парламент ухвалив резолюцію, де закликав надати статус кандидата на членство у Європейському Союзі для України та Молдови, а також підтримати європейську перспективу для Грузії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Європарламенту.

Резолюцію підтримали 529 депутатів Європарламенту, проти висловилися 45, ще 14 - утрималися.

Європарламент закликає глав держав і урядів ЄС надати Україні та Молдові статус кандидата в ЄС "невідкладно". Те ж саме пропонують щодо Грузії, але лише "коли її уряд виконає пріоритети, зазначені Європейською комісією".

Зазначається, що таке рішення на тлі війни рф проти України буде прирівнюватися до "демонстрації лідерства та рішучості". Поряд із тим, євродепутати наполягають на тому, що не існує "швидкого шляху" для членства в ЄС, а вступ країни залишатиметься структурованим процесом, заснованим на заслугах, виконанні критеріїв членства в ЄС та залежатиме від ефективного впровадження реформ.

Остаточне рішення, чи надавати Україні статус кандидата, оголосить Європейська рада на зустрічі лідерів держав ЄС, що запланована у межах саміту у Брюселі 23-24 червня. Щоб Україна отримала статус, потрібно одноголосне погодження 27 лідерів Євросоюзу.

Нагадаємо, що командувач угруповання сил і засобів оборони Києва Олександр Павлюк повідомив про чисельність військ росії на кордоні з Україною та їхні ймовірні плани.

Читати "Моя Київщина" у Facebook