#

Війська рф на кордоні з Україною можуть бути задіяні у наступі на Київ, - Павлюк

22.06.2022 18:00
Війська рф на кордоні з Україною можуть бути задіяні у наступі на Київ, - Павлюк
Фото з мережі Інтернет

Командувач угруповання сил і засобів оборони Києва Олександр Павлюк повідомив про чисельність військ росії на кордоні з Україною та їхні ймовірні плани

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв’ю Олександра Павлюка для "Укрінформ".

Генерал Павлюк повідомив, що разі потреби росія може задіяти у наступі на Київ підрозділи та військові частини зі складу новостворюваного армійського корпусу, які нині продовжує формувати.

Наразі у західному військовому окрузі триває формування 3-го армійського корпусу чисельністю до 15,5 тисяч військовослужбовців з пунктом постійної дислокації у Муліно (Нижньогородська область). Олександр Павлюк зазначив, що орієнтовним терміном набуття готовності до виконання завдань є 15 серпня 2022 року.

Генрал-лейтенант додав:

На цей час уздовж державного кордону України на території Брянської та Курської областей РФ зосереджені до трьох батальйонних тактичних груп, одна ротна тактична група зі складу Збройних сил Російської Федерації та до трьох батальйонів Федеральної служби військ Національної гвардії.

За словами Павлюка, зазначеного угруповання на сьогодні не достатньо для проведення наступальної операції на Київському напрямку й що, основним завданням цього угрупування є прикриття ділянки російсько-українського кордону. Він деталізував:

Всього угруповання противника у зазначеній смузі, з урахуванням прикордонної служби ФСБ РФ, може налічувати: особового складу – до 4 тис. осіб, засобів вогневого ураження – до 300 одиниць.

Також додамо, що наразі Олександр Павлюк найбільш реальною загрозою для Києва та області бачить завдання супротивником ракетних ударів. Також генерал вважає, що участь армії Білорусі в агресії проти України є малоймовірною.

Читати "Моя Київщина" у Telegram