#

Євросоюз звинуватив московську владу у скоєнні звірств на Київщині

05.04.2022 12:30
Євросоюз звинуватив московську владу у скоєнні звірств на Київщині
Фото зі звільненої Бучі

Євросоюз звинуватив воєнно-політичне керівництво росії у скоєнні звірств в Бучі, Ірпені, Гостомелі, Бородянці та інших звільнених населених пунктах Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Європейську правду".

У заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, зробленій від імені всього Євросоюзу, сказано, що ЄС найрішучішим чином засуджує звірства, вчинені російськими збройними силами в ряді окупованих українських міст, які зараз звільнені.

У заяві йдеться:

Переконливі зображення великої кількості загиблих і жертв серед мирного населення, а також руйнування цивільної інфраструктури показують справжнє обличчя жорстокої загарбницької війни, яку росія веде проти України та її народу. Масові вбивства в місті Буча та інших містах України будуть внесені до списку звірств, скоєних на європейській землі.

У заяві наголошується, що за злочини, скоєні під час російської окупації, відповідає російська влада.

ЄС підтримує всі заходи для притягнення до відповідальності за порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права в Україні з боку збройних сил росії. Усі виконавці цих злочинів, відповідальні урядовці та військові керівники будуть притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, що американська газета The New York Times оприлюднила супутникові знімки компанії MAXAR, які підтверджують те, що жителі Бучі були вбиті під час російської окупації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram