#

Кагарлицькі поліцейські можуть бути причетні до мінімум 10 насильств, - адвокат

03.06.2020 08:48
Кагарлицькі поліцейські можуть бути причетні до мінімум 10 насильств, - адвокат
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що на працівників Кагарлицького відділку поліції, які напередодні зґвалтували 26 річну дівчину, було написано понад десять заяв про насильство від різних людей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ASPInews".

Таку заяву зробив адвокат Масі Найєм у вівторок, 2 червня. Він зазначив, що трагедії з останньою жертвою поліцейських можна було б уникнути, якби не працювала кругова порука.

На поліцейських, підозрюваних у зґвалтуванні в Кагарлику, раніше були скарги. Понад десять заяв від різних людей було написано на підозрюваних. У заявах йшлося про насильство. Цей факт журналісти легко можуть перевірити. Якби Департамент внутрішньої безпеки виконував свої функції — подію зі зґвалтуванням можна було б уникнути. Але цей Департамент фактично не працює. Оскільки залишилася кланова звичка: свої прикривають своїх. Тому підозрюваних точно має бути більше. У тому числі з особового складу Департаменту внутрішньої безпеки, - повідомив адвокат.

Нагадаємо, що імена підозрюваних у зґвалтуванні повідомив заступник Ігоря Клименка Антон Геращенко. Він також оприлюднив фото затриманих підозрюваних. Це 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів.

Зауважимо, що Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності мав розглядати справу двох поліцейських із Кагарлика, підозрюваних у зґвалтуванні й побитті жінки у відділенні поліції.

Нагадаємо, що за результатами службового розслідування було звільнено 10 службовців, а сам відділок розформували та призначили нового очільника.

Окрім цього, жертва свавілля в Кагарлику розкаже про трагедію у ток-шоу "Говорить Україна".

Читати "Моя Київщина" у Telegram