#

Карта змін Романа Гаха: Як у Борщагівській ОТГ оцифрували свої проблеми

22.09.2020 13:54
Карта змін Романа Гаха: Як у Борщагівській ОТГ оцифрували свої проблеми
Роман Гах

Кандидат на посаду голови Борщагівської ОТГ від партії "Слуга народу" Роман Гах започаткував цифровий проект "Карта змін", за допомогою якої будь-хто з жителів громади може вписати проблему в онлайн-карту ОТГ і її візьмуть на контроль

Про це йдеться у статті інформаційного порталу "Моя Київщина".

Як зазначається у публікації, суть проекту наступна: кожен мешканець Петропавлівської і Софіївської Борщагівок та села Чайки, що тепер становлять єдину громаду, може в режимі онлайн поскаржитися на нагальні проблеми або зробити власні пропозиції щодо розвитку території.

"Вже перші дні роботи проекту довели його ефективність в оперативному відслідковуванні та вирішенні тих питань, які найбільше турбують борщагівців. Відтак цей досвід інтерактивної комунікації з громадою варто наслідувати багатьом ОТГ, адже це дозволяє побачити місцеву проблематику комплексно і, що називається, з перших вуст. Плюс така форма електронної "книги скарг і пропозицій" надає місцевій владі додаткове розуміння, як краще підійти до розв’язання тих чи інших застарілих комунальних негараздів, причому системно і швидко", - йдеться у статті.

До своєї скарги на "Карті змін" жителі громади можуть додавати відповідні відео і фото з конкретними адресами, а також короткий опис невирішеного питання в розрізі як виборчих округів та населених пунктів, так і безпосередньо вулиць.

Перші звернення громадян, які надійшли в проект "Карта змін Борщагівської ОТГ", показали найголовнішу проблему громади – це відсутність у населених пунктах необхідної кількості державних шкіл та дитсадків. Значна кількість скарг і пропозицій, котрі надійшли на "Карту змін", стосуються також нестачі в ОТГ своєї лікарні, бо у Петропавлівській та Софіївській Борщагівках є лише медичні амбулаторії загальної практики. Також люди скаржаться на перебої із постачанням води та електрики, погане освітлення та стан дорожнього покриття вулиць.

"Моя команда тепер відстежує всі наявні проблеми громади в режимі реального часу. І це дозволяє не лише їх оперативно відслідковувати, а й не менш оперативно та більш системно приступати до їхнього розв’язання", - прокоментував ефективність проєкту Роман Гах, додавши, що проблеми позначені на "Карті змін" потрібно моніторити та тримати на контролі постійно.

Нагадаємо, 18 вересня партія Київська обласна організація партії "Слуга народу" висунула керівника кількох житлосервісів у Софіївській Борщагівці Романа Гаха кандидатом на голову Борщагівської ОТГ.

В серпні в інтерв'ю "Моїй Київщині" Роман Гах розповів про проблеми об'єднаної Борщагівської ОТГ та яким бачить майбутнє громади.

Запропонувати необхідну, на вашу думку, зміну можна тут.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: