#

Київська філія "Газмережі" бере активну участь у відбудові Київщини та ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації проти України

09.11.2023 17:40
Київська філія "Газмережі" бере активну участь у відбудові Київщини та ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації проти України
Фото з мережі Інтернет

З 1 вересня АТ "Київоблгаз" було зупинено дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, відповідно до положень постанови НКРЕКП від 31.08.2023 №1594

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Київську філію "Газмережі".

З 1 вересня забезпечення жителів Київщини "блакитним паливом" здійснюється під егідою національного оператора ТОВ "Газорозподільні мережі України". Відповідне рішення закріплено Постановою регулятора НКРЕКП №1596 від 31.08.2023 року.

Відтак, газорозподільною компанією Київської області є Київська філія "Газмережі".

Компанія бере активну участь у відбудові Київщини та ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації проти України, а саме виконує роботи з капітального ремонту, реконструкції та нового будівництва систем газопостачання.

Так, на даний час ведеться плідна співпраця з Фондом Юнайтед 24 з відбудови 18 об’єктів багатоквартирного сектору: заміна обвідних газопроводів та відновлення газопостачання до пошкоджених квартир. 

Також Київська філія "Газмережі" співпрацює з Фондом ліквідації наслідків збройної агресії по 56 об’єктах Київської області:

  • відновлення газопостачання приватних житлових будинків, 
  • модернізація міських котелень, 
  • встановлення газогенераторів,
  • перекладка існуючих газопроводів у зв’язку з відбудовою зруйнованих мостів. 

Безпосередніми завданнями Київської філії "Газмережі" у здійсненні заходів з відбудови Київщини є розробка проектно-кошторисної документації, проходження комплексних експертиз по відновленню, виконання будівельно-монтажних робіт та введення в експлуатацію об’єктів системи газопостачання.

Очільник Київської філії "Газмережі" Павло Попов зазначив:


Пріоритетне та першочергове завдання Київської філії "Газмережі"  – це якісне, своєчасне, висококваліфіковане виконання робіт з відновлення газопостачання до об’єктів зруйнованих та пошкоджених внаслідок агресії російської федерації для розподілу природнього газу.

В умовах воєнного часу, щодня, 44 бригади АДС заступають на цілодобове чергування та готові реагувати на будь-які виклики, повʼязані з ремонтними роботами, усуненням витоків газу, локалізацію надзвичайних ситуацій. 

Нагадаємо, що екс-голова Київської ОДА Чернишов від початку вересня контролює Київоблгаз.

Читати "Моя Київщина" у Telegram