#

Київська філія "Газмережі" бере активну участь у роботі обласного штабу оборони

27.10.2023 14:25
Київська філія "Газмережі" бере активну участь у роботі обласного штабу оборони
Фото з мережі Інтернет

Київська філія "Газмережі" бере активну участь у роботі обласного штабу оборони, щоб у разі виникнення надзвичайних ситуацій, повʼязаних з ракетними ударами рашистів, діяти оперативно

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

З 1 вересня Київська філія "Газмережі" було зупинено дію ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, відповідно до положень постанови НКРЕКП від 31.08.2023 №1594.

З 1 вересня забезпечення жителів Київщини "блакитним паливом" здійснюється під егідою національного оператора ТОВ "Газорозподільні мережі України". Відповідне рішення закріплено Постановою регулятора НКРЕКП №1596 від 31.08.2023 року.

Київська філія "Газмережі"- як газорозподільна компанія, яка обслуговує 925 тис. побутових та майже 4 тис. юридичних осіб наразі активно здійснює підготовку до опалювального сезону 2023/24.

В умовах воєнного часу, щодня, 44 бригади АДС заступають на цілодобове чергування та готові реагувати на будь-які виклики, повʼязані з ремонтними роботами, усуненням витоків газу, локалізацію надзвичайних ситуацій. 

Як підприємство критичної інфраструктури, Київська філія "Газмережі" належить до категорії підприємств, які задіяні в роботі обласного штабу оборони.

Так, відпрацьовано перелік обʼєктів газорозподільної інфраструктури, які потребують посиленого захисту.

Вживаються усі необхідні заходи, аби у разі виникнення надзвичайних ситуацій, повʼязаних з ракетними ударами рашистів, діяти злагоджено, оперативно. Відпрацьовано протоколи співпраці з державними органами, підрозділами ДСНС, правоохоронних структур, екстреної медичної допомоги.

Головний інженер Київської філії "Газмережі"Олег Струк.

Київська філія "Газмережі"працює у посиленому режимі. Здійснюються  усі необхідні заходи, аби зимовий період пройшов з безперебійною та безаварійною доставкою газу до осель кожного споживача Київщини. Завершується запланована реконструкція газопроводів, станцій катодного захисту - усе під пильним наглядом НКРЕКП. Спрацьоване газорегулююче обладнання, яке слугувало понад 30 років, замінюємо на сучасне, з якісними комплектуючими. Нові ШГРП оснащені трьохступеневими системами контролю тиску і фільтрами, які  забезпечують очистку газу та підтримують стабільний тиск газу у мережах. Посилено роботу АДС. Виконано необхідний захист визначених спільно з військовою адміністрацією обʼєктів. Ми на варті енергетичного фронту Київщини.

У травні 2023 року очільник Київської ОВА Руслан Кравченко видав розпорядження "Про підготовку господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Київської області до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року". При цьому він наголосив:

Для КОВА підготовка до нового опалювального сезону – одне з ключових питань. Наша задача – забезпечити мешканці Київщини безперебійними послугами, щоб була вода, тепло, світло та газ. Минулоріч агресор завдав значного удару по енергоінфраструктурі. Не збирається зупинятися і надалі. Тому системно працюємо над накопиченням альтернативних джерел живлення та альтернативного пального. Також мусимо забезпечити безперебійну роботу підприємств водопостачання і водовідведення. 

 Нагадаємо, що начальник Київської ОВА Руслан Кравченко розповів, що на Київщині вже відбудували 13 тисяч об’єктів, зруйнованих та пошкоджених внаслідок російської агресії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook