#

Командир патрульної поліції Білої Церкви розповів про службу під Бахмутом (ВІДЕО)

11.01.2023 17:00
Командир патрульної поліції Білої Церкви розповів про службу під Бахмутом (ВІДЕО)
Командир батальйону патрульної поліції міста Біла Церква Василь Коряк із позивним "Танцор"

У проєкті "Український свідок" показали, як командир патрульної поліції Білої Церкви знищує окупантів на підступі до Бахмуту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українську правду".

У патрульній поліції є підрозділ, який через повномасштабне вторгнення перекваліфікувався у розвідників. Спершу займалися аеророзвідкою, проте після кількох одиниць трофейної техніки ворога стали називатися просто "розвідкою".

Командир батальйону патрульної поліції міста Біла Церква Василь Коряк із позивним "Танцор" був мобілізований  у 2015 році, через рік він демобілізувався, а потім – влаштувався до патрульної поліції. Військовий пройшов через низку гарячих точок – Волноваху, Новотроїцьке, Докучаєвськ, а у 2022 до цього списку додалися Миколаїв, Ізюм, Лиман. Зараз Василь із побратимами допомагають захищати Бахмут.

Чоловік також розповів, що брав участь у Лиманському котлі. Керівництво доручило оточити місто напівколом.

"Танцор" розповідає:

За 6 днів звільнити 6 сіл. Такий драйв був! Ще й сам факт того, що патрульна поліція разом з розвідкою бере участь в наступальних діях. Орки, яких ми брали в полон, м'яко кажучи, були здивовані, коли дізнавались, що ми патрульна поліція.

На відео показали процес виконання бойової задачі, коли військові відстежують дроном позиції ворога. Вдалося побачити невеличке скупчення росіян – десь 5-6 людей, але на них ресурси артилерії вирішили не витрачати. 

Підрозділ шукає щось більш вагоме, як-от ствольну артилерію та міномети. Для розвідки використовують 2 дрони: один досліджує, інший – корегує. Потім координати передають до артилерії та мінометників, які відпрацьовують ці позиції.

На відео також показана низка моментів, де розвідка знищує живу силу російської армії в окопах та біля техніки. Військові коментують попадання – одному росіянину відірвало шолом, двом іншим упало за спину, себто під зад.

Наприкінці "Танцор" каже:

Найбільша доблесть – це не прийти і знищити танк чи купу ворогів, чи захопити техніку, а мужність в тому, щоб робити це кожен день.

Нагадаємо, що патрульні Білої Церкви врятували життя чоловіку, який спробував вкоротити собі віку.


Читати "Моя Київщина" у Facebook