#

Контррозвідка СБУ затримала співробітника оборонного підприємства, який пропагував "рускій мір"

31.05.2022 19:10
Контррозвідка СБУ затримала співробітника оборонного підприємства, який пропагував "рускій мір"
Фото з місця події

Контррозвідники Служби безпеки України у Києві викрила співробітника оборонного підприємства, який проводив російську пропаганду серед колег

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook, документування протиправної діяльності здійснювалося контррозвідкою СБУ за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури та за сприяння підрозділу безпеки ДК "Укроборонпром".

Наразі відомо, що чоловік проводив пропаганду серед співробітників підприємства, спрямовану на зміну територіальних меж нашої держави. Він схвалював дії російських військових на території України та чекав "визволителів".

Далі зауважується, що у ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронці виявили за місцем проживання зловмисника велику кількість конструкторської документації, зокрема щодо літакобудування.  На електронних носіях та в документальних матеріалах, які належать фігуранту, знаходилися відомості, які містили заклики до зміни територіальної цілісності України та пропаганди рф.

Також встановлено, що пропагандист неодноразово звертався до президента Росії із проханням надати йому російське громадянство.

Наразі фігуранту кримінального провадження повідомлено про підозру за ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство. Перевіряється причетність зловмисника до співпраці з ворожими спецслужбами.

Нагадаємо, що 27 лютого до Баришівської територіальної громади вдерлися солдати Росії, які окупували три села, де нищили їхню інфраструктуру та газорозподільні мережі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook