#

Ліквідатор аварії на ЧАЕС розповів про деталі вибуху реактора (ВІДЕО)

29.04.2024 09:24
Ліквідатор аварії на ЧАЕС розповів про деталі вибуху реактора (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Письменник, видавець, державний та громадський діяч, народний депутат України І скликання, інженер-атомник, який був ліквідатором аварії на 4 енергоблоці Чорнобильської АЕС, Володимир Шовкошитний розповів про правдиві деталі найбільшої техногенної катастрофи 20 століття 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Proslav.

Шовкошитний у атомній галузі пропрацював майже дванадцять років, півтора з яких керував групою ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Протягом чотирьох років народний депутат України Володимир Шовкошитний займався вирішенням чорнобильських проблем на парламентському рівні та був одним із головних авторів Чорнобильського законодавства.

Володимир Шовкошитний був президентом найавторитетнішої світової організації "Союз Чорнобиль", яку привів до ООН і зробив її офіційним консультантом.

Свого часу Володимир Федорович до секунд дослідив розвиток аварії на рівні фізичних процесів в активній зоні реактора, коли працював над книгою "Чорнобиль: я бачив".

Ліквідатор розповів про своє сприйняття Чорнобильської катастрофи. Про те, як захистив диплом по реактору РВПК-1000 напередодні трагедії, як отримав високе опромінення під час ліквідації, чому радянська влада приховувала факт аварії й затримувала евакуацію.

Крім того, спростував міфи, які показали у серіалі "Чорнобиль" від HBO. Володимир Федорович переконаний: якби реактор мав іншу конструкцію, такої катастрофи б не сталося.

Нагадаємо, що до річниці Чорнобильської трагедії з'явилася пам'ятна монета.


Читати "Моя Київщина" у Facebook