#

Маленький броварчанин потребує невідкладної дороговартісної операції (ФОТО)

19.11.2020 10:15
Маленький броварчанин потребує невідкладної дороговартісної операції (ФОТО)
Фото з місця події

Двомісячний Святослав, що родом із Малої Тарасівки Броварського району, потребує фінансової допомоги аби подолати складну хворобу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Трибуна Бровари".

Ще в пологовій залі мати помітила підозрілу суєту акушерів біля немовляти. Але неонатолог (перший лікар новонародженої дитини) заспокоїв, повідомивши, що все гаразд. Удома батьки помітили, що їх малюк має дивну форму голови.

Ззаду був горбик, далі ямка, видно було гребінь, і не один. Я не розуміла, що це таке. Коли викликали лікаря, він сказав, що таке буває: можливо, голівка змінила форму при пологах, згодом все вирівняється, – розповідає молода мама.

 

Але через місяць спеціалісти поставили маленькому Святославчику страшний діагноз – краніостеноз. Краніостеноз – раннє закриття черепних швів, що сприяє обмеженому об’єму черепа, його деформації та внутрішньочерепній гіпертензії. Захворювання зустрічається в одного новонародженого на 2000, частіше – у хлопчиків.

 

Ця хвороба лікується тільки хірургічним шляхом.

У дитини за місяць виріс лобик, голова вже не однакова з обох боків. Але не це головне. Найстрашніше – аби мозок не стискався, бо це  небезпека втрати зору, слуху та розладів нервової системи, тобто – інвалідність. Якщо зробити вчасно операцію, то дитина буде повністю здоровою, – розповідає Анна.

 

Лікарі відомої у всьому світі ізраїльської клініки "Аssuta" погодилися прооперувати Святославчика. Але це потрібно зробити до кінця 2020 року. Вартість лікування – 35 тис. доларів США.

На цей час ми вже зібрали 22 тис. доларів, але джерела надходжень грошових коштів уже вичерпались, – говорить мама хлопчика.

 

Родина Левковців звертається до всіх небайдужих із проханням допомогти поставити на ноги їхнього малюка.

 

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ

  • ПриватБанк – 5168 7573 8558 6831 – Левковець Анна Сергіївна.
  • USD доларовий рахунок – 5168 7451 0229 2767.


Нагадаємо, що зухвалий зловмисник з ножем напав на продавчиню однієї з крамниць у місті Бровари.






Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: