#

Мер Борисполя Анатолій Федорчук оголосив про відставку (ВІДЕО)

01.07.2020 08:26
Мер Борисполя Анатолій Федорчук оголосив про відставку (ВІДЕО)
Анатолій Федорчук

Учора, 30 червня, на черговому засіданні сесії Бориспільської міської ради міський голова Анатолій Федорчук заявив про складання повноважень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТРС". 

Наразі відомо, що такому рішенню мера передувало питання про дострокову відставку секретаря Бориспільської міської ради VIІ скликання Ярослава Годунка. Анатолій Федорчук заявив, що це питання було ініційоване ним, зважаючи на неетичну поведінку секретаря, яка псує та нівелює роботу органів місцевого самоврядування.

Варто зауважити, що в палкому обговоренні цієї ситуації заступники мера і ключові фігури міськвиконкому традиційно відбулися мовчанкою. Гаряча суперечка опонентів завершилася врученням депутатам бюлетенів для таємного голосування. За його результатами "за" – 12, "проти" – 11, утрималися – 2, зіпсовано – 3 бюлетені.

Після оголошення результатів мер Борисполя емоційно заявив, що скликає позачергову сесію сьогодні, 1 липня, та напише заяву про складання повноважень міського голови. Він також додав, що не йтиме на вибори 2020 ані як голова, ані як депутат.

Я не шантажую, це не якась політтехнологія. Я розумію, що йти на вибори з людьми, які клянуться у вірності, а потім навіть не можуть стати на захист… Тому моє рішення обґрунтоване та виважене, - говорить Федорчук.

Нагадаємо, що протягом вихідних бориспільські патрульні затримали трьох місцевих мешканців, які мали при собі наркотичні речовини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram