#

Мер Ірпеня взяв участь у прийомі посла Японії Мацуди Кунінорі (ФОТО)

01.03.2024 08:47
Мер Ірпеня взяв участь у прийомі посла Японії Мацуди Кунінорі (ФОТО)
Фото з місця події

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин взяв участь у прийомі Надзвичайного та Повноважного посла Японії Мацуди Кунінорі з нагоди Дня народження імператора Нарухіто

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис мера Ірпеня Маркушина Олександра у Telegram.

Це свято в Японії вважається символом держави та єдності народу. Імператору цього року виповнилося 64 роки, а загалом лінія японських монархів чи не найдовша у світі – майже 2700 років. 

До урочистого заходу долучились безліч високопосадовців та гостей з різних країн. Посеред них були представники Азербайджану, Литви, Польщі, Фінляндії, Італії, а також заступники міністрів та представники міжнародних благодійних організацій. 

Під час заходу мер Ірпеня поділився з послом Мацудою Кунінорі історією співпраці Японії з Ірпінською громадою – відновлена багатоповерхівка, техніка для демонтажу та перероблення відходів, освітньо-спортивні програми для дітей, переклад на японську дитячої збірки "Ірпінь – мій дім" та постійна відкритість до діалогу.

Особливе враження на учасників заходу справили завершальні слова посла Мацуди Кунінорі: 

Японія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, і навіть більше. 

Нагадаємо, що уряд Японії профінансує закупівлю медобладнання для лікарень Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram