#

Миронівська ОТГ не має права на існування, - Старикова

30.10.2018 07:57
Миронівська ОТГ не має права на існування, - Старикова

Голова Київської обласної ради Ганна Старикова внаслідок дослідження фінансової спроможності Миронівської ОТГ,  підрахувала, що бюджету не вистачає 26 мільйонів гривень

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на сторінку Ганни Старикової у Facebook. 

Вибори в Миронівській ОТГ призначені на 23 грудня 2018 року. Майбутня громада об’єднає дві сільські ради (Центральненську та Яхнівську) із містечком Миронівка. Площа об'єднаної територіальної громади: 89.12 кв.км. Чисельність населення громади: 14 тис. 245 осіб.

За прогнозами, у 2018 році громада матиме дохід від ПДФО 111 036,6 тис. грн, акцизний податок з роздрібної торгівлі – 1 856,5 тис, грн, акцизний податок з палива – 2 665,6 тис.грн. Сумарно усі податки та доходи принесуть ОТГ дохід у сумі 137 867,2 тис.грн. Разом із субвенціями з державного бюджету, Миронівська ОТГ матиме 150 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

А тепер подивимося на видатки. Найбільше коштів громада витратить на забезпечення освітніх закладів. Так, виходячи із кількості дитячих садочків, шкіл та гуртків, видатки на освіту становитимуть 72 мільйони гривень. При цьому, з державного бюджету, освітня субвенція у розмірі 25 мільйонів гривень, покриє 35 % потреби. Інші 65% мають фінансуватися із місцевого бюджету.

Ще 46 мільйонів гривень піде на забезпечення охорони здоров’я. При цьому, державна медична субвенція у розмірі 10 мільйонів, покриє 25% від загальної потреби.
Майже 11 мільйонів гривень із місцевого бюджету підуть на соціальне забезпечення населення; 14 мільйонів гривень – на ЖКГ, інфраструктуру, дороги тощо. Загалом, щоб забезпечити функціонування всіх сфер життя в ОТГ, необхідно мати щонайменше 176 мільйонів гривень у дохідній частині бюджету. Різниця із тим, що прогнозовано буде у наявності ОТГ – мінус 26 мільйонів гривень.

Тож, бачимо, що для нормального функціонування і забезпечення необхідного мінімуму, Миронівська ОТГ, одразу після створення, має оптимізувати видатки, напрацювати безліч проектів, щоб залучити інвестиції, брати участь у конкурсах проектів програм розвитку.

Тому не слід очікувати моментальних змін у житті новоствореної громади. Скільки ж триватиме процес становлення спроможної громади? Важко сказати. Це буде залежати від тих, хто очолить об’єднану громаду, від команди та її бажання.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: