#

Міськрада Білої Церкви виділить більше 7 мільйонів на лікування сердцево-судинних захворювань

25.05.2018 13:30
Міськрада Білої Церкви виділить більше 7 мільйонів на лікування сердцево-судинних захворювань

Учора, 24 травня, під час 52-ї сесії міської ради, депутати затвердили міську цільову Програму запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2018-2020 роки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563".

У Білій Церкві найбільш поширеною патологією у структурі загальної захворюваності населення міста є серцево-судинні захворювання. У загальній статистиці смертності 66,4% займає смертність через серцево-судинні захворювання. Крім того, ця тенденція останні роки лише зростає: 2013р. - 62,1%; 2014р. - 65,2; 2015р. - 65,3%; 2016р. - 66,4%; 2017р. - 64,2%.

У спеціалізованому кардіологічному відділенні з ліжками інтенсивної терапії міської лікарні №1 надається допомога хворим з гострим коронарним синдромом. Зокрема, щорічно у середньому 600 осіб на рік (з них 200-250 пацієнтів - це особи працездатного віку) звертаються по допомогу.

Програма, яку затвердили депутати міської ради повинна допомогти запобігти та знизити рівень захворюваності на серцево-судинні та судинно-мозкові хвороби, інвалідності та смертності від усіх їх ускладнень, а також збільшити тривалість і підвищити якість життя населення міста. Для виконання всіх заходів Програми, з міського бюджету буде виділено 7 млн 290 тис. грн.

Ці кошти підуть на:

- проведення ургентних коронарографій та стентувань, з використанням стент- систем без лікувального покриття, пацієнтам з гострим інфарктом міокарда

- встановлення тимчасового штучного водія ритму для ургентної кардіостимуляції хворим з інфарктом міокарда;

- забезпечення проведення тромболітичної терапії хворим з гострим інфарктом міокарда та ішемічним інсультом;

- поліпшення своєчасної ранньої діагностики серцево-судинних захворювань, підвищення кваліфікації медичних працівників з питань раннього виявлення захворювання, стратифікації факторів ризику та забезпечення лікування хворих у спеціалізованих закладах тощо.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: