#

На Бучанщині запрацював інноваційний проєкт "Прокурор Громади"

29.03.2024 15:11
На Бучанщині запрацював інноваційний проєкт "Прокурор Громади"
Фото з мережі Інтернет

За ініціативи Офісу Генерального прокурора у Бучанській громаді впроваджено новий ініціативний проєкт "Прокурор Громади"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Проєкт має на меті забезпечення ефективної взаємодії між правоохоронними органами та місцевою громадою для вирішення правових питань та протидії правопорушенням.

Зокрема, на території Бучанської громади працюватимуть четверо прокурорів. Їх головні функції полягатимуть в аналізі причин злочинності, вдосконалення шляхів протидії злочинам, запровадження людиноцентричного підходу в роботі, збір інформації про потреби і запити громади, взаємодія з громадськими організаціями та медіа, а також розробка комплексних механізмів для посилення безпеки громади спільно з місцевою владою, поліцією та іншими зацікавленими органами чи організаціями.

Такий комплексний підхід сприятиме підвищенню довіри між місцевим населенням та правоохоронними органами, а також зміцненню правової свідомості серед мешканців громади.

У прокураторі зазначили:

Запровадження проєкту "Прокурор Громади" є важливим кроком у напрямку зміцнення правової держави та підвищення якості життя громадян.
Спільні зусилля прокурорів громади та місцевої влади  допоможуть забезпечити ефективний захист прав та інтересів кожного мешканця Бучанської громади.

Нагадаємо, що посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартін Єґер відвідав Бучу та Ірпінь, які найбільше постраждали від рук окупантів, та ознайомився з ходом відновлювальних робіт.

Читати "Моя Київщина" у Facebook