#

На Київщині почала працювати Незалежна комісія ООН з розслідування злочинів окупантів

10.06.2022 16:30
На Київщині почала працювати Незалежна комісія ООН з розслідування злочинів окупантів
Фото з місця події

Сьогодні, 10 червня, на Київщині розпочала роботу Незалежна комісія ООН з розслідування злочинів, вчинених російськими окупантами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.  

Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов, головний слідчий області Віктор Луговий, керівництво КОВА та Ірпінської територіальної громади провели робочу зустріч з іноземною делегацією в Ірпені.

Присутні обговорили воєнні злочини росіян, кількість вбитих та постраждалих в області, а також подальшу взаємодію з іноземними експертами. Андрій Нєбитов зазначив:

Увага світової спільноти до жорстокого геноциду українського народу - ще один важливий крок для притягнення окупантів до відповідальності. Маю надію, що міжнародні колеги зможуть дати оцінку ганебним злочинним діям агресора під час вторгнення в Україну та посприяти у якнайшвидшому покаранні винних.

Представниками комісії ООН були Ерік Месе з Норвегії, Ясминка Джумхур з Боснії та Герцеговини і Пабло де Грейффа з Колумбії, а також іноземні слідчі та координатори даної місії в Україні.  

Їм показали розбитий окупантами Ірпінський відділ поліції, а  також приміщення поліцейського тиру, де громадяни ховались від обстрілів ворожої артилерії. Також представники ООН відвідали Романівський міст та місце масового захоронення мирних бучанців на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного.

Нагадаємо, що наші війські продовжують героїчно нищити армію Путіна, яка 24 лютого напала на Україну.

Читати "Моя Київщина" у Telegram