#

На Київщині почалися рейди проти паліїв сухої трави

06.10.2021 20:05
На Київщині почалися  рейди проти паліїв сухої трави
Фото з мережі Інтернет

На Київщині Держекоінспекція почала природоохоронні рейди для виявлення фактів самовільного випалювання рослинності, із березня поточного року вступив в силу закон, згідно з яким штраф за таке порушення для громадян становить від 3 до 6 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Держекоінспекції.

Державної екологічної інспекції України.

Разом з інспекторами та представниками ЗМІ провели обстеження територій в Київській області. В ході рейду виявили ряд фактів випалювання рослинності. Порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, - зазначається у повідомлені.

Як повідомляють у пресслужбі, цього року Держекоінспекція виявила понад 360 осіб, які вчинили адміністративне правопорушення (спалювали траву), на яких було накладено штрафів на суму майже 1 мільйон гривень.

У Держекоінспекції нагадали, що з березня поточного року вступив в силу закон, що встановлює штраф за таке порушення для громадян.

Від таких дій найбільше страждає довкілля. При спалюванні тонни залишків рослин у повітря здійснюється 9 кілограмів мікрочастинок, що містять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Окрім цього випалювання трави призводить до загибелі птахів, які в ній гніздяться. Також знижується врожайність ґрунтів та руйнується його верхній покрив.

Нагадаємо, що 30 вересня, до Ржищівської ОТГ приїхала тимчасова контрольна комісія Київської обласної ради з питань перевірки екологічного стану водних об'єктів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook