#

На Київщині продовжують продавати дітям алкоголь та цигарки

16.07.2020 12:48
На Київщині продовжують продавати дітям алкоголь та цигарки
Фото з місця події

Протягом 6 місяців поліція Київщини зафіксувала понад 100 випадків продажу спиртних напоїв та цигарок неповнолітнім

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Ювенальна поліція Київської області" у Faсebook.

За 6 місяців 2020 року ювенальні поліцейські задокументували 115 випадків порушень законодавства щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім. Минулого року за цей період виявлено 91 такий випадок. 

За ці неправомірні дії передбачена адміністративна відповідальність за ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами). Штраф доведеться сплатити не лише власнику або адміністрації магазину,а й продавцю, який безпосередньо продав заборонений товар дітям. Також, суб’єкту господарювання анулюється раніше видана ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. 

Отже, громадяни не тільки порушують законодавство, а ще й привчають дітей до вживання алкоголю. Під час рейдів ювенальні поліцейські задокументували 75 дорослих осіб, які зловживали алкоголем та втягували неповнолітніх у пияцтво. 

Поліція Київщини звертається до власників торгівельних закладів з проханням бути уважнішими та перевіряти документи, якщо виникла хоч найменша підозра, що покупець не досяг 18-річного віку ні в якому разі не продавати алкогольні напої та тютюн, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що поліцією Київщини припинено діяльність інтернет-шахрайки, яка під приводом продажу неіснуючих предметів побуту та одягу заволоділа коштами громадян на суму понад 100 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram