#

На Київщині затримали інтернет-шахрайку, яка ошукала 200 громадян (ВІДЕО)

15.07.2020 17:26
На Київщині затримали інтернет-шахрайку, яка ошукала 200 громадян (ВІДЕО)
Фото з місця події

Поліцією Київщини припинено діяльність інтернет-шахрайки, яка під приводом продажу неіснуючих предметів побуту та одягу заволоділа коштами громадян на суму понад 100 тис грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на Національну поліцію Київської області.

Жінка тричі змінювала прізвище, аби відвернути від себе увагу правоохоронців та уникнути відповідальності. Викрили раніше судиму зловмисницю працівники відділу протидії кіберзлочинам поліції Київщини спільно зі слідчими Бориспільського відділу поліції.

Шахрайка створила мережу фейкових облікових записів на одному із провідних торгівельних інтернет-майданчиків, де «продавала» одяг та предмети побуту. Отримавши гроші від покупців вона зникала.

Поліція встановила, що надходили кошти від потерпілих на банківські картки, які оформлені на підставних осіб та електронні гаманці ряду платіжних систем.

За місцем проживання зловмисниці правоохоронці провели обшук , який підтвердив причетність жінки до вчинення шахрайських дій відносно 200 громадян. В якості речових доказів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони та чорнові записи.

На даний час поліція вживає заходів щодо повернення потерпілим завданих матеріальних збитків.

За даним фактом триває досудове розслідування кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисниці загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що перед судом постане жінка, яка отримувала гроші від інвесторів та передавала їх зловмисникам, які обіцяли звести будинки в місті Ірпінь. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook