#

На Київщині російська армія вбила 900 цивільних громадян, - Андрій Нєбитов

15.04.2022 19:00
На Київщині російська армія вбила 900 цивільних громадян, - Андрій Нєбитов
Андрій Нєбитов

Голова поліції Київської області Андрій Нєбитов повідомив, що станом на 15 квітня кількість виявлених громадян України, які були вбиті російськими солдатами, досягне цифри у 900 людей, з них 350 – у Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

На брифінгу у Медіа-центрі Україна у Києві Андрій Нєбитов розповів:

Сьогодні буде перейдена межа у 900 загиблих цивільних людей – підкреслюю, цивільних – тіла яких ми виявили та передали для проведення судово-медичних експертиз для детального огляду. Всі ці люди загинули від рук російської армії. Найбільше жертв у Бучі – більше 350 тіл загиблих.

Нєбитов додав, щоначно менше тіл вбитих людей виявлено у Вишгородському та Броварському районах. Наразі продовжується розбір завалів у Макарові та Бородянці. Голова обласної поліції впевнений, що під завалами ще є тіла загиблих.

Андрій Нєбитов наголосив, що на деокупованих територіях є дуже багато масових захоронень. Більша частина людей була вбита зі стрілецької зброї. Він деталізував:

У Бучі виявлено 2 великі братські могили, 40 тіл у першій та 57 – у другій. З 40 тіл у першій могилі 95% убиті зі снайперської або стрілецької зброї. Людей просто розстрілювали на вулицях, і це зафіксовані факти, є покази свідків та відео.

Нагадаємо, що міський голова Бучі Анатолій Федорук розповів, що у тілах людей, яких дістали з братських могил, є кульові поранення.

Читати "Моя Київщина" у Facebook