#

На Київщині військові вкрали пального на понад 10 млн грн (ФОТО)

18.05.2020 12:30
На Київщині військові вкрали пального на понад 10 млн грн (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині заступника командира з тилу-начальника тилу та начальника служби паливно-мастильних матеріалів військової частини викрили на розкраданні пального

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку ДБР Facebook.

У схемі також були залучені двоє цивільних громадян - водій тягача та приватний підприємець. Військові списували пальне, після чого його вивозили з частини. Трьох членів групи було затримано під час вивезення 15 тонн пального із військової частини.

Тільки у березні-травні 2020 року правоохоронці задокументували чотири факти вивезення членами організованої злочинної групи з військової частини більше ніж 60 тонн пального вартістю понад 1,3 млн грн. Збували його на АЗС у Васильківському та Білоцерківському районах.

Загалом впродовж 2018-2020 років було привласнено військового майна на орієнтовну суму понад 10 млн грн. Правоохоронці провели 20 санкціонованих судом обшуків. Під час обшуку в організатора злочинної групи виявили та вилучили з таємної схованки понад 50 тис доларів США. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим та обрання запобіжного заходу. У разі доведення вини, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Також нагадаємо, що  від початку року СБУ викрила 35 фактів вчинення корупційних злочинів державними посадовцями Київщини, яким повідомили про підозру.


Читати "Моя Київщина" у Facebook