#

На Київщині хочуть відновити напівзруйновану Свято-Троїцьку церкву (ФОТО)

15.03.2024 17:53
На Київщині хочуть відновити напівзруйновану Свято-Троїцьку церкву (ФОТО)
Фото з місця події

У Гостролуччі на Київщині хочуть відновити напівзруйновану Свято-Троїцьку церкву, яка є одним із останніх мурованих зразків українського бароко

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на ГО "Україна Інкогніта".

Організація спільно з Департаментом культури та туризму КОДА планує зробити глибоке наукове дослідження церкви, щоб у майбутньому відбудувати її. 

Ми не маємо фото храму до його часткового руйнування російськими окупантами у 30-ті роки. Є лише дуже детальний опис, зроблений священником Антонієм Соколовським у 1912 році. Отже маємо задачу - знайти зображення Троїцької церкви. Ми сподіваємося вирішити цю задачу разом із вами. Віримо, що такі фото десь є. Звертаємося до усіх, а в першу чергу до мешканців Гостролуччя та вихідців із цього села: можливо у стареньких бабусиних фотоальбомах, з весілля, чи похорон, чи може просто ентузіаст якийсь зробив, чи художник малював - пошукайте! Це надзвичайно важливо,

 - з таким проханням звернулися представники ГО "Україна Інкогніта" до місцевих мешканців. 

На даний час зберігся деякий декор над вікнами і дверима. На думку фахівців, його ще можна відновити, але це потребує неабияких коштів і бажання місцевої громади, а нині це Баришівська селищна громада. Але поки храм навіть не взяли на баланс. В Троїцькій церкві облаштували польовий храм (намет) ПЦУ, щоб включити її у релігійне життя. 

Нагадаємо, що до Православної Церкви України приєдналися парафіяни старовинної Свято-Покровської церкви у селі Бородані, що за сім кілометрів від міста Богуслава на Київщині.

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: Котсволдс

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram