#

На Київщині зафіксовано понад 3000 порушень ПДР

16.07.2020 15:16
На Київщині зафіксовано понад 3000 порушень ПДР
Фото з місця події

Від початку цього року на території Київської області притягнуто до адмінвідповідальності понад 3000 громадян за ігнорування ПДР, а саме використання пасків безпеки та мотошоломів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Патрульна поліція Київської області" у Faсebook.

Зазначимо, що з початку 2020 року на території області водії нехтують правилами дорожнього руху, а саме забувають використовувати паски безпеки та мотошоломи. Поліцейські виявили порушників та притягнули їх до адміністративної відповідальності. 

За порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами (ч.5 ст.121 КУпАП) тягне за собою накладення штрафу в розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але інколи люди платять своїм життям за порушення цих елементарних правил. 

Одна проста дія може зберегти життя‼️ Запам’ятайте, обов’язково: користуватися засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки) в автомобілі та не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки;  під час руху на мотоциклі чи мопеді бути в застебнутому мотошоломі і не перевозити пасажирів без застебнутих мотошоломів, - йдеться в повідомленні. 

Як зазначає поліція Київщини, пасивна безпека — здатність транспортного засобу забезпечувати захист людини від травмування або важких наслідків під час ДТП. Засоби пасивної безпеки спрацьовують, коли водій в аварійній ситуації втрачає здатність впливати на неї.

Нагадаємо, що за місяць відпрацювання патрульні виявили 6507 порушень ПДР, вчинених водіями, пішоходами та велосипедистами.

Читати "Моя Київщина" у Telegram