#

На Київщині затримали "поціновувачів" елітних авто (ФОТО)

16.06.2020 19:38
На Київщині затримали "поціновувачів" елітних авто (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 16 червня, працівники поліції затримали злочинну групу, які цілий рік викрадали автомобілі TOYOTA на території Києва та Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Єдиний портал органів системи МВС України".

Зауважимо, що порушники завдали збитків на суму близько 6 млн грн. Організаторам та одному з виконавців вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави від 400 тис до 3,5 млн грн.

Встановлено, що організатором та співорганізатором групи стали 47 та 28-річні уродженці АР Крим. Організатор групи – раніше неодноразово судимий. Також встановлена участь у групі шістьох виконавців – уродженців АР Крим, Запоріжжя, Києва та іншої держави.

У ході слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що під час викрадення автівок учасники групи використовували найсучасніші технології – для відкриття та приведення в дію двигуна. Також зловмисники підроблювали або замінювали ідентифікаційні номери агрегатів на викрадених автомобілях та реалізовували автомобілі-"двійники". До того ж, учасники групи вимагали від потерпілих гроші за повернення викраденого автомобіля, а якщо власник відмовлявся, здавали викрадений транспорт на розборку, - кажуть у поліції.

Під час обшуків у зловмисників вилучили номерні знаки, радіостанції, пристрої для заглушення, інструменти та прибори для злому замків автомобіля, сигналу, детектори поля, кодграбери та інші предмети. Окрім того, під час проведення санкціонованих обшуків на Київщині, Запоріжжі та Прикарпатті було розшукано викрадені транспортні засоби.

Відомо, що 47-річному організатору обради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 2 млн 500 тисяч гривень.  Співорганізатору – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 3 млн 500 тисяч гривень. Одному з виконавців –  тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 400 тисяч 900 гривень.

Відносно інших учасників злочинної групи вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Зауважимо, що затриманим загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що патрульні Київщини впродовж вихідних виявили 5 осіб із забороненими речовинами



Читати "Моя Київщина" у Telegram