#

На Київщині чоловік накопав торфу на 4 мільйони гривень

25.05.2018 15:55
На Київщині чоловік накопав торфу на 4 мільйони гривень

Учора, 25 травня, прокуратура заявила, що у цій справі було повідомлено про підозру чоловіку, який незаконно видобував торф, чим завдав збитків місцевому бюджету на суму майже 4 мільйони гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

Установлено, що у період з жовтня 2016 року по травень 2017 року 40-річний чоловік організував видобуток корисних копалин загальнодержавного значення – торфу на земельній ділянці сільськогосподарського призначення площею майже22 гав адміністративних межах Ірпінської міської ради.

Так, зловмисник за допомогою спеціальних технічних засобів – навантажувача, екскаватора та спеціального вантажного самоскиду, без відповідного дозволу органу місцевого самоврядування, добув із земельної ділянки торф, який у подальшому продав, чим завдав збитків місцевому бюджету на суму майже 4 млн грн.

Своїми незаконними діями чоловік створив реальну небезпеку для довкілля, оскільки порушив ландшафтну цілісність території, знищив рослинний покрив, що потребує відновлення, частково зруйнував осушувально-зволожувальну систему, порушив водний режим грунтів і як наслідок земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею майже22 гастала непридатною для вирощування сільськогосподарських культур.

Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240 (порушення встановлених правил використання надр, що створило небезпеку для довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення – торфу), ч. 2 ст.239-1 (незаконне заволодіння грунтовим покривом (поверхневим шаром земель), що заподіяло матеріальну шкоду у великому розмірі) КК України.

За вчинені кримінальні правопорушення підозрюваному загрожує покарання до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: