#

На Обухівщині готуються відбудувати громадський екопростір (ФОТО, ВІДЕО)

16.12.2020 14:20
На Обухівщині готуються відбудувати громадський екопростір (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця події

За краєм села Витачів, що на Обухівщині, планують відбудувати громадський екологічний простір The Riverbird’s Nest, який підпалили влітку невідомі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "INDIEGOGO".

Автори проєкту оголосили збір грошей на краудфандинговій платформі Indiegogo.

Вартість проєкту – 20 тисяч євро і на платформі вже вдалося зібрати 1 677 євро. Будиночок, який вміщатиме до 8-ми гостей,  буде площею 75 м2, відкритий своєю великою терасою та панорамними вікнами. Усередині будинку будуть дві спальні, дві спальні-галереї для друзів чи дітей, камін та відкрита кухня.

Серед авторів проєкту – швейцарський режисер Марк Вілкінс, який у часи Революції гідності у 2013-2014 роках переїхав з Нью-Йорка до Києва і став співзасновником столичної художньої галереї THE NAKED ROOM та одним із URBAN SPACE 500.

Дизайн оновленого громадського простору розробляв Андрій Божок. Він народився в Українці, лише за кілька кілометрів від Витачева, і мріяв створити місце для усамітнення та відпочинку з краєвидом на Дніпро.

Для нас важливо побудувати дім з екологічних матеріалів, але водночас зробити наш будинок безпечним та міцним. Після наполегливих пошуків ми вирішили побудувати стіни з блоків пресованого жита, виготовлених в Україні, які мають позитивний екологічний слід і створюють ідеальний мікроклімат для мешканців будинку. Завдяки шару гіпсу і глини, стіни будуть надійними і міцним, – зауважують автори.

Ділянка, на якій створюється будинок, має площу 4400 м2. Автори проєкту дали йому назву The Little Riverbird’s Estate – "садиба Маленької Річкової Пташки".

Наразі триває розслідування підпалу попереднього будинку, який стався наприкінці цього літа.

Незважаючи на те, що ми пережили пожежу, ми не будуємо і ніколи не будуватимемо паркан навколо нашого будиночка, не будемо встановлювати колючий дріт чи наймати охоронців з німецькими вівчарками, як пропонували деякі друзі. Ця атмосфера недовіри та песимізму – саме те, про що ми хочемо, щоб наші гості забули, гостюючи в Riverbird’s Nest. Натомість ми будемо розвивати наші стосунки з нашими сусідами, надалі зміцнюючи зв’язки з жителями села, які співчувають нашій історії та пильнують за будинком, – запевняють Марк та Андрій.

Проте додають, що обов’язково встановлять у будинку сучасну систему охорони.



Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: