#

На Переяславщині з’явилася книга про видатних особистостей району

22.05.2018 17:45
На Переяславщині з’явилася книга про видатних особистостей району

В першій половині місяця, 7 травня, в центральній районній бібліотеці відбулась презентація книги «Переяславщина: люди та їхні справи»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

Це видання вийшло в світ у видавництві «КСВ» в кінці грудня минулого року. Автор проекту й генеральний спонсор – Олександр Пироговський, голова правління ТОВ «Переяслав-Молпродукт». Книга розповідає про людей, які жили й працювали в період із 60-х років ХХ століття до нинішнього часу, історії життя 129 осіб увійшли до неї.

Книга розрахована на широкий загал читачів різних поколінь. Саме тому генеральний спонсор вирішив безкоштовно передати 32 примірники цього видання сільським бібліотекам Переяславщини, ще 9 буде передано бібліотекам об’єднаних територіальних громад.

Віктор Корнійович Дзюба, інтерв’ю з яким відкриває книгу, виступаючи на презентації, сказав, що, згадуючи минулі часи, людей із якими працював, сперечався, дружив, старався бути максимально об’єктивним, хоч це було й нелегко. Адже протягом десяти років, з 1986-го до 1996-го, він працював на посаді голови Переяслав-Хмельницького райвиконкому, пережив кілька періодів різноманітних реформ і екстремальних ситуацій. Зокрема, на період його роботи випало величезне переселення людей з радіаційно забруднених територій на Переяславщину. Тоді переїхало з Поліського району понад 8 тисяч осіб за 10 років. І всім збудували житло.

Віктор Корнійович сказав, що після офіційної презентації книги «Переяславщина: люди та їхні справи» йому говорили багато сільських жителів про свої бажання прочитати цю книгу.

«Тепер вона буде в сільських бібліотеках, і всі, хто захоче, зможуть ознайомитись із нею»,– сказав Віктор Дзюба.

На презентації виступили головний редактор видання Галина Карпенко та літературний редактор Марина Навальна.

«Це – дуже потрібний подарунок. Ми дякуємо всім, хто доклав зусиль для видання книги, вона знайде свого читача», – сказала директор бібліотеки Світлана Харіна.

Ще 25 примірників цієї книги передано в бібліотеки шкіл району.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: