#

Найбагатший депутат Київщини опинився під арештом (ФОТО)

15.11.2022 13:50
Найбагатший депутат Київщини опинився під арештом (ФОТО)
Леонід Глиняний

Розпочато розслідування проти депутата Київської обласної ради Леоніда Глиняного, якого звинувачують у причетності до незаконного заволодіння активами ПрАТ "Росава" та Білоцерківська ТЕЦ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року майно збанкрутілого білоцерківського шинного заводу "Росава", співакціонером якого є Леонід Глиняний, було виставлено на продаж на сайті "Prozorro.Продажі".  Згодом стало відомо, що колишній власник "Росави" Костянтин Жеваго намагається вчинити рейдерське захоплення Білоцерківської ТЕЦ, яка забезпечує теплом щонайменше 70 тисяч жителів міста, а також генерує чимало електроенергії.

Згідно з витягом, про вчинення кримінального провадження Леонідом Глиняним свідчать такі дані:

До СУ ГУНП в Київській області надійшла заява про те, що співакціонери підприємства "Росава" та голова Наглядової ради Білоцерківської ТЕЦ  Глиняний Леонід Петрович будучи головою Наглядової ради діяв в інтересах ТОВ "Фінансова компанія "Інвестохіллс Веста", сприяє аби ТОВ "Фінансова компанія "Інвестохіллс Веста" заволоділа ПрАТ "Росава" та Білоцерківська ТЕЦ.

Тож, "Росаву" викупила ТОВ "Фінансова компанія "Інвестохіллс Веста". Ця компанія займається скупкою проблемних активів: у 2019-2020 роках "Веста" купила понад 50% проблемної заборгованості, виставленої на аукціони Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Таким чином фінансова компанія через "Росаву" володіє частиною акцій ПрАТ "Білоцерківська ТЕЦ".

Отже, як повідомили "МК" джерела в Київській ОДА, депутата Київської обласної ради Леоніда Глиняного помістили під домашній арешт під заставу 286 млн гривень та забрали закордонний паспорт, щоб він не втік до Німеччини.

Також у 2021 році ми писали про те, як величезне мисливське господарство у "Білоцерківському лісгоспі" опинилося в оренді у відомого на Київщині депутата Леоніда Глиняного. В оренду Глиняному землі передали за "шалені" гроші – 1 грн за гектар. Через такі махінації державний бюджет України недоотримує колосальні кошти.

Вже у 2022 році стало відомо, що очільниця Сквири Валентина Левіцька під покровительством Леоніда Глиняного знищує торгівлю у місті. Так, Сквирська міськрада почала реалізовувати проєкт розміщення комплексу торговельних павільйонів на площі по вулиці Соборній, де вже тривалий час торгують місцеві підприємці. МАФи почали примусово перевозити без їхньої згоди.


Читати "Моя Київщина" у Telegram