#

Очільник Київщини записав звернення "200 днів війни" (ВІДЕО)

12.09.2022 17:10
Очільник Київщини записав звернення "200 днів війни" (ВІДЕО)
Олексій Кулеба

Олексій Кулеба, який є головою Київської ОВА, розповів, що область заплатила величезну ціну від початку повномаштабного вторгнення

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Київвлада", це розповів у своєму відеозверненні голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

За словами очільника громади, після деокупації одним із ключових завдань стало оперативне та якісне відновлення житлового фонду, транспортної та соціальної інфраструктури.  Він зауважив, що у перші місяці  було відновленно електрику, водопостачання, газ та зв’язок на деокупованих територіях. Також голова Київської ОВА  сказав, що нині проводиться зв’язок там, де його не було навіть до війни.

Він зазначив, що одне з найголовніших та найважчих завдань на сьогодні – відновлення зруйнованої інфраструктури та житла людей.

Олексій Кулеба додав, що в умовах війни на Київщині успішно розпочали навчальний рік. Із 1 вересня в області запрацювало 548 шкіл та 412 дитячих садків в очному та змішаному форматах.

Крім того, активно триває підготовка й до опалювального сезону. Готовність регіону на сьогодні становить 85%. Пріоритетними залишаються безпекові питання.

Він наголосив, що нині на Київщину повертаються жителі, які евакуювалися раніше. Міста, що не були в окупації, надають прихисток переселенцям з інших регіонів, які були змушені тікати від війни. Від початку війни Київська область прийняла близько 300 тисяч вимушених переселенців.

Олексій Кулеба сказав:

Сьогодні всі діють як єдиний організм. Я вдячний кожному, хто в умовах війни тримає свій фронт. Ви – герої. Так, завтра буде новий день. І будьмо відверті – війна не завершиться на 201 день нашого протистояння. Проте ми станемо ще на один день ближче до Перемоги. Слава Україні!

Нагадаємо, що українська студія Starni Games розробила онлайн-гру Ukraine War Stories, у якій гравцям пропонують вижити в окупації, зберегти життя собі та своїм близьким і виїхати у безпечне місце з Бучі, Гостомеля та Маріуполя.

Читати "Моя Київщина" у Telegram